Mješoviti vokalni ansambl Schola Cantorum iz Splita osvojio zlatnu plaketu

Posted by

Treće međunarodno natjecanje zborova u folklornoj glazbi "Adria Cantat" održano je 19. svibnja 2018. u šibenskom kazalištu gdje je pjevalo preko 500 pjevača iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku izmjenjivala su se 22 pjevačka ansambla.

Zborove je ocjenjivao ugledni međunarodni stručni žiri u kojem su bili i domaći stručnjaci za zborsko pjevanje: Branko Starc, Bojan Pogrmilović, Helga Dukarić Dangubić te David Howard iz Ujedinjenog Kraljevstva i Marek Klimeš iz Češke.

U kategoriji mješovitih zborova, zlatnu plaketu i prvo mjesto osvojio je "Mješoviti vokalni ansambl Schola Cantorum iz Splita" pod vodstvom dirigentice prof. Sare Dodig Baučić. U revijalnom dijelu, nakon natjecateljskog dijela, nastupilo je Šibensko pjevačko društvo "Kolo" koji su na oduševljenje publike izveli mnoge poznate domaće i strane skladbe. Natjecanje je završilo zajedničkom pjesmom i prigodnim druženjem.

Čestitamo od srca Scholi Cantorum na osvojenoj nagradi i na poseban način njihovu članu a našemu đakonu  - fra Jerku Kolovratu.