Misliš da ljubiš? A što je sa odgovornošću i poštovanjem?! (susret za mlade i mlade obitelji 8. svibnja)

Posted by

Ljubav, odgovornost i poštovanje. 'Ajde gledaj to troje zasebno. Promišljaj o njima. Ipak bismo mogli zaključiti da jedno bez drugog i trećeg ne ide. Oni nisu suprostavljeni, dapače - nadopunjavaju se i usavršuju. Ne možeš reći da nekog voliš ukoliko nisi odgovoran za njenu dušu i tijelo, sav njen bitak, ali i svoje ponašanje prema njoj. Također ne možeš reći da je voliš ako je ne poštuješ, uvažavaš stavove u kojima se razilazite. Ljubi tu razliku u drugome. Ljubi i ono što vas povezuje i što vas vodi prema zajedničkoj budućnosti u braku.

Ne, nemar i nezainteresiranost nisu cool! Vrijedi pokazati svoje osjećaje, stavove, razmišljanja i dokazati da ti je stalo! Budi 'faca', pokaži ljubav, odgovornost i poštovanje. Dobra djela su valuta ljubavi. U ljubavi nikad ne budi kukavica i nemoj pristati na manje od herojske ljubavi kojoj nije stran pojam 'žrtva'.

Dragi mladi, pozivamo vas na još jedan susret projekta 2=1 koji će se održati 8. svibnja (utorak) na klerikatu fra Ante Antića, a o ovoj temi će nam progovoriti njegov imenjak fra Ante Vučković.

Bit će prilika za sv. ispovijed tijekom mise koju ćemo slaviti u 19:00, a potom slijedi predavanje u 20:00 sati. Pridružite nam se, povedite svoje voljene, poslušajte štogod o onoj Ljubavi koja nikad ne prestaje!

Radujemo vam se! 🙂

Skac_St