"Kod fratara" na samostansku hranu

Posted by

Kako bi umanjili konzumerizam na ovogodišnjem "Adventu u Zagrebu", Turistička zajednica grada Zagreb stavila je naglasak na klasiku i kulturu. Zainteresirani će moći tako prisustvovati raznim koncertima u crkvama. Širenju božićnog duha pridonijet će i kućica "Kod fratara" koja će biti smještena na Zrinjevcu. Kućicu će voditi fratri koji inače vode pučku kuhinju Caritasa župe sv. Antuna Padovanskog na Svetom duhu. To su fratri koji su prije tjedan dana potrebnima podijelili devet tona smrznutih pizza, koje su dobili od jednog donatora.

“Kuhat će jela koja redovito pripremaju u pučkoj kuhinji već 28 godina, a sav prihod ići će za kuhinju. Kućicu će nazvati ‘Kod fratara'”, istaknula je Slavica Olujić Klapčić, vlasnica agencije Katapult, zadužena za organizaciju dijela “Adventa u Zagrebu”.

U ponudi će imati jela spremljena prema originalnim receptima samostanskih majstrora kuhinje koji se prenose s generacije na generaciju. Na meniju će se naći samostanska sarma, fratarski grah, samostanske lepinjice u slatko-slanoj varijanti, kuhano misno vino i hot-dogovi za najmlađe.

Fratri iz svoje ponude ističu originalni liker od koromača koji je nastao u franjevačkom samostanu u Cresu kao izvrstan aperitiv prikladan u zimskim mjesecima.

Izvor: https://hkm.hr