Jelsa: Priprava za slavlje Božića

Posted by

Na poziv župnika don Stanka Jerčića iz župe Uznesenja Marijina u Jelsi na otoku Hvaru,  fra Ivan Režić, magistar bogoslova, uz pratnju dvojice bogoslova održao je od 17-19. prosinca, trodnevnu duhovnu obnovu kao pripravu za proslavu svetkovine Božića.

Obnova je započela nagovorom i klanjanjem, a prisutni su na koncu imali priliku postavljati pitanja fra Ivanu. Drugi dan je započeo zornicom i susretom s djecom uzrasta od 1. do 8. razreda, popodnevnom ispovijeđu, a u večernjim satima je uslijedio nagovor o bračnom i posvećenom načinu života.

U nedjelju je jutarnju svetu misu predsjedao župnik don Stanko, dok je fra Ivan ispovijedao, a nakon toga fra Ivan i bogoslovi su na poziv župnika don Milija Plenkovića pošli u župu Svetog Duha u obližnji Vrbanj, gdje je fra Ivan predsjedao svetoj misi i propovijedao. U popodnevnim satima fra Ivan je u Jelsi predsjedao svetoj misi za mlade na koju je doneseno Betlehemsko svijetlo te su ga okolni župnici ponijeli u svoje župe.

Na koncu mise, dvojica bogoslova, fra Kristijan Pisac i fra Stjepan Raić, svjedočili su vrlo živo i upečatljivo o duhovnom pozivu. Kroz program i tijekom slavlja svetih misa, pjevao je odlični župski zbor, pod vodstvom voditelja Slavka Reljića. Tijekom programa, osim župljana Jelse, prisustvovali su i župljani drugih hvarskih župa.

Sve tri večeri, nakon prilično intenzivnog programa, ljubazni i velikodušni domaćini priredili su zajedničko druženje u župnoj dvorani, uz večeru, druženje i nezaobilaznu pjesmu.

Tekst: fra Kristijan Pisac