Franjevci iz Splita donirali sredstva za stambenu jedinicu

Posted by

Franjevci iz Samostana o. fra Ante Antića u Splitu (Trstenik) donirali su 65 tisuća kuna za nabavku stambene jedinice, koja će potpuno opremljena biti isporučena posredstvom Hrvatskog Caritasa jednoj od obitelji koje su pogođene potresom u Banovini.

Fra Ivan Macut, gvardijan 

Akciju je animirao gvardijan fra Ivan Macut, koji je bio u stalnom kontaktu s nadležnim službama iz Hrvatskog Caritasa. Zaključeno je da je u teškoj situaciji za Banovinu najbolje donirati sredstva za stambeni modul, koji kroz više godine može kvalitetno zadovoljiti potrebne uvjete za stanovanje jednoj obitelji koja je ostala bez krova nad glavom.

U franjevačkom samostanu na Trsteniku u Splitu živi i djeluje zajednica aktivnih i umirovljenih profesora franjevaca Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao i franjevci s drugim redovničkim službama. U istom samostanu nalazi se i klerikat s bogoslovima i njihovim odgojiteljima. Raduje spoznaja da su franjevci u samo nekoliko dana od pokretanja akcije uspjeli prikupiti potrebna sredstva, koja su sa samostanskog računa uplaćena na račun Hrvatskog Caritasa a u svrhu nabavke stambenog modula.

fra Šimun Markulin

www. franjevci-split.hr