Duhovni impuls na temu Zaštita maloljetnih i ranjivih osoba

Posted by

 U petak, 14. svibnja 2021., u Franjevačkom klerikatu, u sklopu programa početne formacije, održan je još jedan u nizu duhovnih impulsa za bogoslove. Gost predavač bio je mr. sc. fra Šimun Markulin, profesor moralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a tema je bila „Zaštita maloljetnih i ranjivih osoba“.

Ovu aktualnu i goruću temu fra Šimun je bogoslovima protumačio s gledišta moralne teologije te dijelom crkvenog i civilnog  prava. U izlaganju, bogoslovi su imali priliku čuti o slučajevima koji su se dogodili i s kojim bi se mogli susresti u pastoralnom radu te ono jako bitno, kako postupiti kada naiđu na slučajeve zlostavljanja, osobite seksualne naravi.

Upravo ovi primjeri i naputci poslužit će bogoslovima na izgradnju te kao smjernice za buduće pastoralno djelovanje.

Nakon predavanja, uslijedila je rasprava u kojoj su bogoslovi imali prigodu postavljati pitanja gostu predavaču. Profesor Markulin i o. magistar fra Ivan Režić pokušali su što konstruktivnije i integralnije odgovoriti na pitanja koja su bila postavljena.

Na samom kraju duhovnog impulsa o. magistar zahvalio je gostu predavaču na pomno pripremljenom i prezentiranom izlaganju.

GALERIJA - KLIKNI