Bogoslovi na proslavi svetkovine sv. Ivana Krstitelja u Konjevratama

Posted by

Na poziv fra Bože Ćurčije, župnika župe sv. Ivana Krstitelja u Konjevratama u šibenskoj biskupiji, u nedjelju, 24. lipnja 2018. bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja uzveličali su proslavu zaštitnika župe. Svečano misno slavlje na svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe i naslovnika župne crkve, započelo je s procesijom u 11 sati u župnoj crkvi  a slavlje je predvodio je fra Ivica Jurić, magistar bogoslova i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

U nadahnutoj propovijedi propovjednik je osvijetlio lik Ivana Krstitelja, posljednjeg velikog starozavjetnog proroka, Gospodinova preteče i ukazao na nedostatak jasnog proročkog govora danas kao i na njegove rizike za one koji se ohrabre proročki djelovati u Crkvi i društvu. U koncelebraciji je sudjelovao župnik župe Konjevrate fra Bože Ćurčija. Bogoslovi su animirali misno slavlje služenjem oko oltara, čitanjem riječi Božje i pjevanjem zajedno sa župnim zborom.

Na kraju svečanog misnog slavlja župnik je zahvalio predvoditelju  fra Ivici Juriću, bogoslovima, svim vjernicima koji su došli na slavlje svetkovine sv. Ivana Krstitelja a osobito onima koji su pomogli oko pripreme za slavlje zaštitnika župe. Nakon sv. mise slavlje se nastavilo u župnoj kući za bratskim stolom. Od srca zahvaljujemo župniku fra Boži na pozivu i gostoljubivosti.