Uključite se u humanitarnu akciju "72 sata bez kompromisa"

Posted by

"72 sata bez kompromisa" međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade te promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Volonterski maraton mladih se održava od 12. do 15. listopada!

U četvrtak 12. listopada 2017. godine, u 11 sati u Studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman održana je konferencija za novinare na kojoj su svoje dojmove o projektu „72 sata bez kompromisa“ i predstojećoj trodnevnoj duhovnoj obnovi iznijeli ravnateljica Caritasa s. Vlatka Topalović, predstojnik ureda za mlade i studentski kapelan dr. sc. don Mihael Prović, dogradonačelnica grada Splita Jelena Hrgović, rektor Sveučilišta u Splitudr. sc. Šimun Anđelinović, ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell'Orco i voditeljica Volonterskog centra mladih SKAC_ST Paula Mužinić. Program konferencije predvodila je koordinatorica projekta „72 sata bez kompromisa“ Mariela Milošević.

U 18.30 sati u sportskoj dvorani studentskog doma, svim volonterima u ime Studentskog centra obratio se Marijan Bašić te im zaželio dobrodošlicu u dom i uspješan rad na projektu. Zatim je započelo uvodno predavanje fra Marina Karačića za sve volontere. U svom predavanju istaknuo je kako  se organizacija vlastitog života svakoga volontera preslikava u organizaciju samoga projekta, te kako je lijepo što su, iako mladi, svjesni čovjeka pored sebe. Onoga čovjeka koji je najpotrebitiji naše pažnje i ljubavi.

Potom je uslijedila sveta misa koju je predvodio fra Marin u koncelebraciji sa studentskim kapelanom dr. don Mihaelom Provićem.  U svojoj propovijedi fra Marin je poticao mlade da njeguju dar šutnje. „Biti usamljen i u samoći nije isto. Biti usamljen nešto je prisilno i što nam se nameće. Poći pak u samoću znači prihvatiti sebe sama i pristati na otvorenost prema Bogu, kako bismo obogaćeni njegovom riječju mogli Njega sama darivati drugima“, naglasio je. Svetu misu pjesmom je animirao VIS Veritas Aeterna.

Na kraju misnog slavlja mladim volonterima se obratila glavna koordinatorica projekta „72 sata bez kompromisa“ Mariela Milošević i dala mladima nekoliko konkretnih uputa za provođenje akcije, podjele radnih zadataka i preuzimanje majica. Mladima se također obratio i don Mihael, pohvalivši  želju SKACA_ST i svih volontera za pomaganjem potrebitima, te, zahvalivši fra Marinu na pristanku vođenja predstojeće trodnevne duhovne obnove, pozvao sve da se uz radni napor i rad ova slijedeće tri dana dugovno odmore i obnove.

Don Mihael je zatim najavio program duhovne obnove koja započinje u petak 13. listopada 2017. godine u Sportskoj dvorani Studentskog doma na Kampusu u 18 sati prvim predavanjem fra Marina Karačića, nakon kojeg će nas nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Marin Barišićpredvoditi svetu misu ''Dođi Duše Presveti!'' u 20 sati.  Bit će to sveta misa za početak nove akademske godine 2017./2018., a animirat će je Zbor Mihovil. Po završetku mise održat će se klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u 21 sat kojeg će predvoditi voditelj duhovne obnove, a pjesmom ga animirati zbor Mihovil, VIS Veritas Aeterna, VIS Aurora i SKAC bend. 

O cijelom programu duhovne obnove za mlade u Splitu vidite u članku Trodnevna duhovna obnova za mlade u Splitu

Izvor: http://www.mladisplit.com